Afstudeerstage Hercules

Ben jij een gedreven HBO student, leergierig, nieuwsgierig en ondernemend? Ben jij vanaf januari opzoek naar een toffe afstudeerstage bij het softwarebedrijf achter de woningcorporaties? Vind je het leuk om onderzoek te doen naar productbeleid in het softwarelandschap van de woningcorporatie? Dan zoekt Hercules jou!

De missie

De marktsituatie en marktvraag verandert en Hercules wil daarop anticiperen door het strategisch productbeleid te herijken. Je wordt gevraagd onderzoek te doen naar ontwikkelingen in de woningcorporatiebranche die van invloed zijn op de keuze voor een ERP-oplossing en of dit het huidig strategisch beleid ten aanzien van productportfolio beïnvloed.

De opdrachtgever

Hercules blinkt uit in procesoptimalisatie op maat. Dit doen wij met onze bewezen software namelijk; de ERP-oplossing ‘Wocas’. Hercules levert Wocas aan woningcorporaties en studentenhuisvesters in Nederland en op Curacao. Wocas stelt deze woningcorporaties en studenthuisvesters in staat om hun day to day business op een efficiënte manier te regelen. Samen met klanten automatiseren wij primaire processen met als doel snelle en effectieve bedrijfsvoering om huurders zo goed mogelijk te bedienen.

Vandaag de dag wordt meer dan 15% van het sociale vastgoed in Nederland in Wocas geregistreerd. Er vinden dagelijks duizenden transacties plaats waarbij de huurder indirect of direct betrokken is. Denk hierbij aan de incasso van de maandelijkse huur, reparaties of verhuizingen.

We koppelen daarnaast met derde partijen waarbij gegevens rondom vastgoed en huurder worden uitgewisseld. Dit is bijvoorbeeld een koppeling tussen ons systeem en een huurderportaal. Deze omstandigheden gezamenlijk vormen een interessant ICT-landschap waarbij klant en leverancier nauw samenwerken om nu en in de toekomst de klant te kunnen voorzien in een immer veranderende markt.

Jouw onderzoek

De volgende aspecten maken onder andere deel uit van je onderzoek binnen Hercules:

  • Achtergrond van het vraagstuk;
  • Huidige omstandigheden (omvang probleem meten);
  • Doelstelling (beschrijving gewenste situatie/verbetering);
  • Analyse (achterhalen grondoorzaak probleem);
  • Voorgestelde maatregelen – Advies (koppelen van grondoorzaken en maatregelen);
  • Implementatieplan (In kaart brengen actiepunten, betrokken deelnemers, tijdslimiet, kosten en middelen);
  • Vervolgtraject (Follow-up plan).

Jouw werkplek

Je krijgt een eigen (flex) werkplek. Hercules bied je de ruimte 5 dagen van 8 uur te werken op een aansprekende kantoorlocatie langs de A2 in Nieuwegein. In overleg kun je ook thuiswerken.

Jouw stagebegeleider

Annemarie Thomasse is manager van de afdeling R&D en hecht veel waarde aan deze opdracht. Zij heeft de opdracht zelf geïnitieerd en heeft dus alle belang bij het te doorlopen proces en uiteindelijke resultaat. Begeleiding zal met name coachend en faciliterend op het te doorlopen proces zijn.

Jouw begeleiding

Begeleiding zal structureel (minimaal 1 standaard overleg per week) en incidenteel (afhankelijk van fase van onderzoek) plaatsvinden. Naast begeleiding van Annemarie zullen er ook andere medewerkers betrokken worden bij het onderzoek, welke eveneens een begeleidende rol op zich zullen nemen.

Solliciteren kan bij Annemarie Thomasse, email: annemarie.thomasse@herculessoftware.nl